Povianočný výpredaj Pánové   Dámy

Súčasná móda neznáša stagnáciu. Sú trendy, na ktoré sa zabudne skôr, ako sa stanú všeobecne známymi, a iné, ktoré sa vracajú každých pár sezón, aby sa na ne nikdy nezabudlo. Niektoré z nich sú zosadené z trónu len na krátky čas, aby potom demokraticky prevzali vládu nad našimi šatníkmi bez ohľadu na pohlavie alebo vek. Medzi tie posledné patria džínsové bundy - klasika, ktorá sa teší módnemu triumfu už niekoľko sezón. Dnes si už len ťažko vieme predstaviť život bez džínsov.

Na ceste do výstavných priestorov

Džínsové bundy prešli dlhou a tŕnistou cestou k úspechu. Dláždili ju džínsové nohavice - jeden z najvšestrannejších odevov s viac ako storočnou históriou. Vznikla v polovici 19. storočia, keď si Levi Strauss a Jacob Davis nechali patentovať džínsy z pevnej tmavomodrej látky, ktorú najprv používali robotníci. Strauss, známy ako otec džínsoviny, vytvoril aj prototyp bundy.  Ten, ktorý poznáme dnes, sa objavil v 30. rokoch 20. storočia vďaka značke Lee, ktorá predstavila model 101J, ktorý sa vyrába dodnes. Modré džínsy si získali skutočnú slávu až s príchodom kinematografie a hollywoodskych hviezd, ktoré spopularizovali džínsovú módu. Jedným z prvých zástancov tejto bundy bol James Dean a o niečo neskôr ju nosil okrem iných aj Kirk Douglas počas natáčania filmu Lonely are the Brave. Spočiatku bolo sako vyhradené len pre mužov, ale podobne ako iné prvky pánskeho šatníka si rýchlo podmanilo aj dámsku módu, čo potvrdila aj Marilyn Monroe vo filme Nesúhlasím so životom. Džínsové bundy dnes predstavujú pole pre experimentovanie, ktoré môže byť obmedzené len našou fantáziou.

Celkový vzhľad džínsoviny

Celkový vzhľad je v posledných sezónach veľmi módny. Ak patríte k tým, ktorí denim milujú celým svojím srdcom, môžete svoj outfit založiť výlučne na denime. Tento typ kombinácie kraľoval v 90. rokoch a je v móde aj dnes. Aby však tento outfit vyzeral dobre, musíte veci šikovne kombinovať, pretože džínsová uniforma pozostávajúca z nohavíc a bundy rovnakej farby nie je najlepšou voľbou. Dnešný denim nie je len klasická modrá, ale celá škála modrých, sivých odtieňov, ako aj čiernobiela, béžová a veľmi módna pastelová. Modrá katana sa bude cítiť ako doma s nohavicami alebo sukňou inej farby. Toto pravidlo platí rovnako pre všetky pohlavia. Dokonalý ležérny vzhľad vytvoríte kombináciou bundy s tmavosivým, čiernym alebo tmavomodrým spodným dielom.

Pohodlie a štýl - dokonalá kombinácia

Všetci milujeme kombináciu pohodlia a štýlového vzhľadu. Vyžadujú si to naše každodenné aktivity, potreba žonglovať s mnohými povinnosťami a neustály nedostatok času. Stojí za to uistiť sa, že naše džínsové bundy túto výzvu zvládnu. Modely s elastanom sú dobrým riešením - neobmedzujú pohyb a dokonale sa prispôsobia nášmu telu. Niektoré z nich sú vybavené vreckami na rukávoch, takže môžete mať svoje potrebné veci vždy po ruke. Vďaka modelom s kapucňami a rukávmi z mäkkej potnej tkaniny môžete vytvoriť ležérny, mierne športový vzhľad. Skvelou alternatívou pre ženy sú katany dlhšieho strihu, pri ktorých môžete pás zvýrazniť opaskom, alebo oversized bundy, ktoré sú synonymom pohodlia a štýlu. 


Ako sa nechať prekvapiť?

Výrobcovia džínsových búnd sa starajú o to, aby nás táto evergreenová klasika stále prekvapovala. Preto sa popri tradičných strihoch objavujú aj bundy so záplatami, cvočkami alebo roztrasenými okrajmi, ktoré dodávajú našim outfitom trochu nonšalantný vzhľad. Poďme sa hrať s módou a siahnime po originálnom vzhľade, ktorý zaručuje originálne doplnky:

  • typografické variácie písma
  • nášivky inšpirované popkultúrou
  • prekvapivé výtlačky XL na neobvyklých miestach
  • malé výtlačky

Džínsové katany nadobudli strihy, ktoré boli predtým vyhradené pre iné odevy - môžeme si vybrať z džínsových búnd so stojacím golierom, krátkych dámskych búnd a veľmi ženských modelov so záhybmi v páse a na rukávoch. Džínsové bundy si zvyčajne spájame s teplejšími ročnými obdobiami. Môžeme ich však nosiť takmer po celý rok bez toho, aby sme sa museli obávať, že nám bude v džínsoch zima. Zateplené bundy s mäkkým, odnímateľným golierom s medvedíkom a huňatým kožušinovým golierom určite vydržia chladnejšie počasie a okrem tepelného komfortu nám poskytnú aj elegantný vzhľad.

S čím nosiť džínsovú bundu?

Odpoveď je prekvapivo jednoduchá - so všetkým. Možnosti sú nekonečné a záleží len na tom, akým smerom chcete svoj outfit nasmerovať. Ak sa vám džínsová bunda nepáči, môžete ju skombinovať s akýmikoľvek nohavicami - chinos alebo skinny džínsami, alebo dokonca s teplákmi a tričkom, čím vytvoríte univerzálny outfit vhodný na mnohé neformálne príležitosti. Katanu možno nosiť aj so sukňami v strihoch od mini až po maxi. Hodí sa k strihom v tvare ceruzky aj k romantickým, rozšíreným strihom. V lete sa bunda dá nosiť aj cez dlhé šaty alebo crop top v kombinácii s krátkymi šortkami. Džínsovina je svojho druhu fenomén - modrá džínsovina má výraznú výhodu v tom, že sa hodí k mnohým vzorom a strihom, takže sa oplatí pozrieť si širokú ponuku na stránke https://theywear.sk a vybrať si niečo pre seba na nadchádzajúcu sezónu.


Podeľte sa s priateľmi o inšpiráciu



Podobné články z kategorií

Aké topánky nosiť k širokým nohaviciam?

Aké topánky nosiť k širokým nohaviciam?

Široké nohavice, od elegantných modelov až po ležérne džínsy, sa stali neodmysliteľnou súčasťou...
26.4.2024
Aké sú najlepšie dámske vesty?

Aké sú najlepšie dámske vesty?

Jeseň a jar je obdobie, ktoré si vyžaduje, aby sme svoj šatník prispôsobili ...
14.4.2024
Aké doplnky si vybrať k čiernym šatám?

Aké doplnky si vybrať k čiernym šatám?

Čierne šaty sú ikonou štýlu a nadčasovým symbolom elegancie, ktorý ...
8.4.2024
Béžové topánky - štýl, ktorý zapôsobí

Béžové topánky - štýl, ktorý zapôsobí

Béžové topánky sú kvintesenciou elegancie a univerzálneho dizajnu. Táto mimoriadne...
31.3.2024
Módny štýl so širokými nohavicami - tajomstvo elegancie a ležérnosti

Módny štýl so širokými nohavicami - tajomstvo elegancie a ležérnosti

Široké nohavice, kedysi symboly ležérnej módy 70. a 90. rokov, sa vrátili na móla a do ulíc, aby...
22.3.2024
Červené šaty na svadbu - je to vhodné?

Červené šaty na svadbu - je to vhodné?

Veľká chvíľa sa blíži, srdcia bijú rýchlejšie a všetci sa tešia na tento výnimočný deň! Ale predtým, ako...
18.3.2024